Mi kell az oviba? I. rész

Az ovi, bölcsi kezdés minden anyukának és csemetéjének nagyon izgalmas időszak.  Ki jobban, ki rosszabbul viseli ezt az időszakot.

Én abban tudok Neked segíteni, hogy az ovi kezdés minél zökkenő mentesebb, örömtelibb legyen!

Rengeteg új dolgot kell feldolgozni, beszerezni.

Ebben a cikkben most arról írok neked, hogy Mi kell az oviba?

Az ovi kezdéshez a legtutibb tanácsaimat ebben az e-bookban írtam le. 10+1 gyakorlati tipp, avagy így tedd könnyebbé az ovis, bölcsis beszoktatást!  A könyvben bónusz listát is kapsz a legjobb könyvekről az ovi kezdéshez.

 

Minden oviban más-más kérése van az óvó néniknek, sok éves tapasztalat alapján állítottam össze a listát.

tuti-tippek-ovi-kezdéshez-inygen-ebbok-2-kep

#1. Mi kell az oviba?

Váltó cipő – könnyen fel-le vehető szandál a legjobb erre a célra. Ha jól belegondolsz egy nap akár 6-8-szor is le/fel kell vennie egyedül. Persze az óvó nénik is szívesen segítenek, de az ő idejük is véges. Ráadásul nagyon büszke lesz kisfiad, kislányod, ha ezt a mutatványt egyedül meg tudja csinálni! Legyen nagyon kényelmes, hiszen gyakorlatilag egész nap ebben lesz. Érdemes olyat választani, ami megfelelően tartja a lábát és jól szellőzik.

#2. Mi kell az oviba?

Benti ruha – a kiválasztásnál itt is fontos a kényelem, mert egy túl szoros vagy állandóan lecsúszó naci elvesz az önfeledt játékról a figyelmet. Legjobb puha pamut anyagú darabokat választani.

#3. Mi kell az oviba?

Pót ruha – mindenből kell + 1 váltás bugyi, alsó naci, zokni, póló, nadrág, szoknya. Balesetek bármikor történhetnek. Ezzel nincs is semmi baj, ha van rögtön egy tiszta váltás.

#4. Mi kell az oviba?

Udvari ruha – Jó esetben minden nap kimennek a gyerekek az udvarra délelőtt és délután is. Kis túlzással ezeknek a kényelmes és könnyen le-fel vehető ruháknak golyóállónak kell lenniük. Óriási igénybevétel, csúszás, mászás, sár, hó, por, minden, amit el tudsz képzelni és még azon is túl 😊. Őszintén, én az udvari ruhák nagy részét turiban vettem fillérekért.

 

#5. Mi kell az oviba?

Tisztasági csomag – pohár, fogkefe, fésű a leggyakrabban kért dolgok, minden persze ovis jellel ellátva

#6. Mi kell az oviba?

Ovis ágynemű erről egy regényt tudnék írni, de inkább röviden összefoglaltam a lényeget ebben a blog bejegyzésben.  Milyen ovis ágynemű kell az oviba?

Pihentető alvást!

Boldog ovi kezdést

Szabolcsi Andi

Scroll to Top