memory-juniorsmall-parna-ovisoknak-kep

Milyen a jó alvó párna ovisoknak?

A kis gyerekek számára nagyon fontos, hogy az alváshoz megfelelő környezetet tudjunk biztosítani.

  • barátságos környezet- alvóállatkák és biztonságot “nyújtó” agyonmosott rongyok
  • friss és hűvös levegő a szobában
  • sötétség
  • puha kényelmes paplan
  • megfelelő párna ( ha már nagyobbacska )

Ebben cikkben a gyerekek igényeire szabott párnákról olvashatsz.
Csecsemők feje alá  nem szoktak párnát tenni, csupán egy kis textil pepelnkát vagy nagyon vékony párnácskát.
Hamar eljön az idő, amikor ez már nem elég a gyerekeknek. Ilynekor mindig gondban vannak az anyukák, hogy milyen  párnát váalasszanak.
Ha „ felnőtt” kispárnát még túl magsanak tartod akkor két lehetőség közül tudsz választani.

1. Jó alvó párna kisgyerekeknek természetes anyagból készült párna huzattal

Válassz olyna párnát, aminek a töltete állítható, tehát annyi tölteléket veszel ki belőle, hogy megfelelően alacsony legyne apárnája. Több ilyen párna is van. Választhatsz olyat, ami bambuszos huzatban van. Ez akkor szuper, ha nagyon izzadós a csemetéd, mert a bambusz jó tulajdonsága, hogy szuper a nedvszívó képessége.

Hasonlóan jó a tencel huzatba bújtatott párna tulajdonsága is. A tencel egy speciális anyag, fa vagy kukorica sortnól készült szál, nagyon finom selymes tapintású.

2. Jó alvó párna kisgyerekeknek memória habból

Kifejezetten a gyerekek adottságaira fejlesztették ki a Junior memóriahabos párnát. A memória hab a NASA által kifejlesztett habszerű sűrű anyag. Ennek az a speciális tuljadonsága, hogy könnyedén felveszi az alvó ember formáját alvásközben, így támasztva meg a gerincet és a nyakat. Majd használat után tökéletes visszanyeri a formáját.  A memória habból készült párna tökéletesen támaszt nyújt gyermekednek a pihentető alváshoz.

A Junior memóriahabos párna három különálló rétegből áll, így az egészen kicsi kortól, akár kamaszkorig is használhatja gyermeked. A  3 réteg zipp-záros, mosható huzatban van, így a különböző rétegek nem csúsznak el alvás közben. Nagyon praktikus és egy szerű a használata és a tisztántartása. Hosszú éveken át jó alvó társa lesz csemetédnek.

Pihentető alvást !

Szabolcsi Andi

álomtündér

Scroll to Top